Use este identificador para citar ou linkar para este item:
http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/793
Título: | Foodborne parasitic zoonosis: a review of the situation in Brazil |
Título(s) alternativo(s): | Zoonoses parasitárias veiculadas por alimentos de origem animal: revisão sobre a situação no Brasil |
Autor(es): | Rossi, Gabriel Augusto Marques Hoppe, Estevam Guilherme Lux Martins, Ana Maria Centola Vidal Prata, Luiz Francisco |
Data do documento: | Set-2014 |
Resumo: | Brazil is one of the most important countries in the production of animal source foods, and the consumers are looking for safe and innocuous products for health. In this context, it is necessary to prevent zoonosis that can be transmitted by animal source foods, which are sometimes consumed without proper cooking or made by vulnerable populations. On this review, important parasitic zoonotic diseases will be covered, which currently occur by this transmission route: toxoplasmosis, taeniasis-cysticercosis complex, cryptosporidiosis, anisakiasis, diphyllobothriasis and trichinosis. |
Palavras-chave: | Zoonosis Foodborne parasitic diseases Foods of animal origin |
Citação: | Rossi, Gabriel Augusto Marques; Hoppe, Estevam Guilherme Lux; Martins, Ana Maria Centola Vidal; Prata, Luiz Francisco. Foodborne parasitic zoonosis: a review of the situation in Brazil. Arquivos do Instituto Biológico, v. 81(3), 290-298, 2014. |
ISSN: | 1808-1657 |
Número DOI: | 10.1590/1808-1657000742012 |
Idioma: | en_US |
Editora: | Instituto Biológico |
Local da Publicação: | São Paulo |
URI: | http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/793 |
Aparece nas coleções: | Artigos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
Foodborne parasitic zoonosisv.81,3.pdf | 256.9 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.