Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/793
Título: Foodborne parasitic zoonosis: a review of the situation in Brazil
Título(s) alternativo(s): Zoonoses parasitárias veiculadas por alimentos de origem animal: revisão sobre a situação no Brasil
Autor(es): Rossi, Gabriel Augusto Marques
Hoppe, Estevam Guilherme Lux
Martins, Ana Maria Centola Vidal
Prata, Luiz Francisco
Data do documento: Set-2014
Resumo: Brazil is one of the most important countries in the production of animal source foods, and the consumers are looking for safe and innocuous products for health. In this context, it is necessary to prevent zoonosis that can be transmitted by animal source foods, which are sometimes consumed without proper cooking or made by vulnerable populations. On this review, important parasitic zoonotic diseases will be covered, which currently occur by this transmission route: toxoplasmosis, taeniasis-cysticercosis complex, cryptosporidiosis, anisakiasis, diphyllobothriasis and trichinosis.
Palavras-chave: Zoonosis
Foodborne parasitic diseases
Foods of animal origin
Citação: Rossi, Gabriel Augusto Marques; Hoppe, Estevam Guilherme Lux; Martins, Ana Maria Centola Vidal; Prata, Luiz Francisco. Foodborne parasitic zoonosis: a review of the situation in Brazil. Arquivos do Instituto Biológico, v. 81(3), 290-298, 2014.
ISSN: 1808-1657
Número DOI: 10.1590/1808-1657000742012
Idioma: en_US
Editora: Instituto Biológico
Local da Publicação: São Paulo
URI: http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/793
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
Foodborne parasitic zoonosisv.81,3.pdf256.9 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.