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Título: Effect of extraction of phenolic compounds on the in vitro antioxidant and antibacterial activity of sun mushroom
Título(s) alternativo(s): Efeito da extração de compostos fenólicos sobre a atividade antioxidante e antibacteriana in vitro de cogumelo-do-sol
Autor(es): Stefanello, Flávia Santi
Cavalheiro, Carlos Pasqualin
Ludtke, Fernanda Luísa
Silva, Mariana Santos da
Milani, Liana Inês Guidolin
Kubota, Ernesto Hashime
Data do documento: 1-Dez-2016
Resumo: The sun mushroom (Agaricus blazei Murril) is widely consumed due its medicinal properties. This study aimed to determine in vitro antibacterial and antioxidant activities of sun mushroom, through different times and temperatures of extraction. The samples were analyzed for proximate composition, determination of total phenolic content and in vitro antibacterial and antioxidant activities. The results show that this kind of mushroom appears as a potential antioxidant agent, obtaining best results in the temperature of 70ºC for 60 minutes in hydroethanol extraction. This extract shows no antibacterial activity for microorganisms under test.
Palavras-chave: Extracts
Time
Temperature
Antioxidant factor
Microorganisms
Citação: Stefanello, Flávia Santi; Cavalheiro, Carlos Pasqualin; Ludtke, Fernanda Luísa; Silva, Mariana Santos da; Milani, Liana Inês Guidolin; Kubota, Ernesto Hashime. Effect of extraction of phenolic compounds on the in vitro antioxidant and antibacterial activity of sun mushroom. Arquivos do Instituto Biológico, v. 83, e0522014, 2016.
ISSN: 1808-1657
Número DOI: 10.1590/1808-1657000522014
Idioma: en_US
Editora: Instituto Biológico
Local da Publicação: São Paulo
URI: http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/596
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