Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/679
Título: Chromatographic detection of nitrofurans in foods of animal origin
Título(s) alternativo(s): Detecção cromatográfica de nitrofuranos em alimentos de origem animal
Autor(es): Torre, César Aquiles Lázaro de la
Blanco, Juan Espinoza
Silva, Joab Trajano
Paschoalin, Vânia Margaret Flosi
Conte Júnior, Carlos Adam
Data do documento: 2015
Resumo: Nitrofurans are antibacterials banned in livestock by different countries due to its relationship with the production of carcinogenic metabolites. Several studies have been conducted to find the best methodology to identify these residues. Te objectives of this review work were to show the risk of nitrofuran metabolites (furazolidone; nitrofurazone; nitrofurantoin, furaltadone and nifursol); to explain the application of liquid chromatography and mass spectrometry to determine the presence of these residues in foods of animal origin; and, finally, to report some methodologies that were recently used in different foods of animal origin.
Palavras-chave: Nitrofurans
Liquid chromatographyromatography
Mass spectrometry
Meat
Egg
Milk
Honey
Citação: Torre, César Aquiles Lázaro de la; Blanco, Juan Espinoza; Silva, Joab Trajano; Paschoalin, Vânia Margaret Flosi; Conte Júnior, Carlos Adam. Chromatographic detection of nitrofurans in foods of animal origin. Arquivos do Instituto Biológico, v. 82, 00203, 2015.
ISSN: 1808-1657
Número DOI: 10.1590/1808-1657000532013
Idioma: en_US
Editora: Instituto Biológico
Local da Publicação: São Paulo
URI: http://repositoriobiologico.com.br//jspui/handle/123456789/679
Aparece nas coleções:Artigos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
Chromatographic detection of nitrofurans v82.pdf970.65 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.